Vad vi gör

Vi är ett coolt litet bolag. Vi bygger appar och mobila lösningar. Vi bygger data-drivna system och analytiska appar. Vi fostrar data-first organisationer. Cloud-first eller kanske till och med cloud-only. Vi föredrar att använda de verktyg vi själva har valt.  Flutter för cross-plattform utveckling, native Android eller iOS när det är på sin plats. Google Cloud och alla dess komponenter och möjligheter som Firebase, Biq Query med mera. AWS och dess produkter ochså såklart, och till sist Sisense för rena analyslösningar.

Vi jobbar på plats hos kund eller på plats hos oss, allt beroende på era behov.

Vår historia

Från Harbour Front till Hackberry Bay

Harbour Front grundades 2005 med ett fokus på mobila appar och lösningar. Med ett grundmurat rykte för att skapa grymma upplevelser, har Harbour Front varit delaktiga i appar som Scandic, SF Anytime, Furniture Box och mer.

2017 blev Harbour Front uppköpt av VC firman Wellstreet som en nyckelsatsning i dess eko-system av start-ups och innovatörer.

Under 2019, med ny ledning, döptes bolaget om till Hackberry Bay AB, hackberry i vardagligt tal. Ett namn taget från vår nya bas i Häggvik. Vi bygger fortfarande grymma appar, men har också expanderat till BI & Analytics genom att vara första svenska partner till Sisense.

Vi som leder bolaget nu är Thomas Nord och Anton Ijäs.

The Factory

Vårt nya hem i Häggvik

The Factory är ett unikt hus, en spännande miljö under uppbyggnad. Huset, som är något av ett landmärke i Sollentuna, är nu under Wellstreets ledning. Och på väg att bli en stor tech- och innovationshub.  

Hyresgästerna är diverse start-up och scale-up bolag, samarbetspartners som  Google Developers Launchpad och AWS FinTech Loft, med mera.

I The Factory finns även Makerzone, en innovativ workshop arena där Sollentunas elever kan komma och utforska, lära och utmanas i digitalt skapande, entrepenörskap och problemlösning.

Läs mer om The Factory här.