Bidtruster Kundcase

Säker budgivning åt alla

Utmaningen

I början av 2020 fick vi uppdrag av Handelsbanken att skapa en ny app till fastighetsmarknaden.

Banken hade siktet inställt på budgivningsprocessen, och önskade ta fram en app för att hantera säkra bud. Vårt uppdrag var att utveckla och designa apparna, med nytt backend system och ett antal tredjeparts integrationer. Målet och syftet med appen är att göra budgivning på fastigheter helt transparenta och pålitliga i Sverige genom att använda en säker och betrodd inloggning (BankID) genom hela processen.

För att lyckas behövde vi en app som skulle göra mäklarnas vardag enklare, göra budgivningsprocessen transparant och säker för alla och viktigast av allt enkel och intuitiv att använda för potentiella köpare.


Om 

Bidtruster

Välkommen till BidTruster. Vår vision är att skapa en transparent och trygg bostadsaffär för både säljare, köpare och mäklare. Det gör vi genom att samla all information kring köpprocessen på ett ställe, göra den begriplig och se till att budgivningen sker på ett säkert sätt med BankID.

https://bidtruster.se/

Lösningen

Vi visste att vi hade ungefär 5 månader på oss att designa, bygga och lansera på både Google Play och App Store. Vårt team som vi satte ihop bestod av en projektledare en product designer, två mobilutvecklare och två backend utvecklare samt en molnarkitekt. Teamet blev mestadels lokalt, med lite tillägg från vår partner i Ukraina. Det visade sig ganska snart att slutresultatet skulle bli två appar (en för köpare, en för mäklare). Det, och flera andra anledningar, gjorde att vi valde att bygga i Flutter då det tycktes vara bästa valet för dom utmaningar vi hade framför oss.

Teknikstack

Flutter
Flutter
Kotlin
Kotlin
Firebase
Firebase
Kubernetes
Kubernetes
PostgreSQL
PostgreSQL
VueJS
VueJS
Jenkins
Jenkins
Vault
Vault

Resultatet

Apparna designades, utvecklades och testades samtidigt, under en inte oansenlig tidspress. Med gott om idéer för nya features, med flera stakeholders involverade hela vägen, lyckades vår projektledare och team ändå framgångsrikt få apparna på plats, inom budget, med den nödvändiga funktionaliteten och inom satt tidsram. Det fanns jobb kvar att göra med både funktioner och rättningar, men projektet var en framgång överlag, och kunden kunde komma igång på allvar att prata med mäklarna till den viktiga perioden strax efter sommaren.

Flutter har än en gång visat sig vara en effektiv och hållbar lösning för en affärskritisk app.

Ett stort team, lokalt och Ukraina, som jobbar ihop agilt kan onekligen skapa stordåd.

Eller åtminstone en fantastisk MVP!