Konsultbolaget för den moderna konsulten

Intresserad av att bli en av oss? Vi bygger upp ett nytt konsultbolag från grunden. Det ger oss fantastiska möjligheter att skapa ett modernt företag som passar den moderna konsulten redan från början. Vi som driver Hackberry har god erfarenhet från konsultbranschen i att driva och växa bolag. Nu tar vi nya tag och tar med oss det bästa från föregående bolag, kombinerat med lite nya tankar och idéer och sätter en ny helhet på plats i The Factorys miljö.


Svårt att sammanfatta ett bolag i några värderord, men vi gjorde ett försök ändå och kom fram till följande 5 ord som vi vill leva efter och leva upp till. Care, Share, Learn, Laugh & Grow. Håller du med?Flexibilitet & Variation

Vi tror stenhårt på att flexibelt och varierat arbete skapar långsiktighet. Som konsult kommer du över tid att jobba i 3 olika typer av projekt. Dels som konsult på plats hos någon av våra kunder, dels med inhouse projekt kopplade till en extern kund, och dels i inhouse projekt kopplade till en startup/scaleup i Wellstreet Ventures portfölj.

Lärande & Balans

Kontinuerligt lärande är en grundsten för en duktig konsult. Vi tycker dock att det räknas som arbetstid och inte något som ska påverka din livsbalans. Därför har regelbundna träffar med syfte att dela med oss och lära oss nytt, allt under arbetstid.


HB-dagen: Vi samlas på kontoret 1 gång/månad och delar kunskaper eller testar nya språk/ramverk.


HB-konferens: Här blickar vi utåt och åker helst på någon branschmässa eller annat kompetenshöjande event.

Trygghet & Transparens

Inga bonusar, ingen procent av din debitering och ingen lönesänkning utan uppdrag.


Vi erbjuder två lönemodeller beroende på vad som passar just dig. Antingen en bra och fast lön som anställd eller i form av fast fakturering. I grunden en anställningsform, i all väsentlighet är det precis som att vara anställd. Med den lilla detaljen att du tar ut din ersättning via eget AB med dom fördelar det kan innebära. Vi sköter det administrativa och hjälper gärna till med att starta ditt egna AB.

Vad vi gör

Vi bygger appar och mobila lösningar. Självklart bygger vi för både iOS & Android. När vi väljer teknik själva står vi så nära Google det går och utvecklar i Flutter samt använder Google Clouds alla komponenter och möjligheter, t ex Firebase, Analytics mm.


Vi jobbar både som konsulter på plats hos våra kunder och med inhouse projekt. Detta varierar såklart över tid och i takt med att vi och The Factory växer kommer du att få möjlighet att jobba i 3 olika typer av projekt. Dels som inhyrd konsult på plats hos kund, dels i inhouse projekt kopplade till en extern kund och dels i inhouse projekt kopplade till någon av startupbolagen i Wellstreet Ventures portfölj. Oavsett om du har uppdrag på plats hos kund eller sitter inhouse lägger vi stort fokus på att hitta rätt projekt för dig så att du utvecklas i din roll.

Konsult 2.0

Det bästa av två världar

Vi vill kombinera variationen och flexibiliteten i konsultrollen med tryggheten och balansen från en “vanlig” anställning. Vi har inga bonusar, ingen procent på vad du har dragit in eller hur många timmar du lyckats debitera. Allt som involverar jobbet som t ex konferenser (gärna branschmässor eller andra kompetenshöjande event) räknas som arbetstid. En gång i månaden samlas vi på kontoret för att t ex dela kunskaper eller labba med nya språk och ramverk. Även detta räknas såklart som arbetstid.


Vi erbjuder två lönemodeller beroende på vad som passar just dig. Antingen en bra och fast lön som anställd eller i form av fast fakturering. I grunden en anställningsform, i all väsentlighet är det precis som att vara anställd. Med den lilla detaljen att du tar ut din ersättning via eget AB med dom fördelar det kan innebära. Vi sköter det administrativa och hjälper gärna till med att starta ditt egna AB.


Detta kallar vi för Konsult 2.0. Inget skitsnack, full transparens och en plats där du får fokusera på det du är bäst på utan att tumma på livsbalansen.

The Factory

Vårt nya hem i Häggvik

Vi sitter i helt unika lokaler, i en spännande miljö under uppstart i Sollentuna. Här byggs sakteligen The Factory upp. Något som kommer att bli Nordens största tech- och innovationshub. Tänk ett Silicon Valley i miniatyr. Som ett exempel på vad som komma skall kommer t ex Google Developers Launchpad och FinTech Loft med AWS att lansera sin första startupaccelerator i Norden här i huset i samarbete med våra ägare Wellstreet.


Här kommer du att verka i en unik miljö och få möjligheten att jobba med en rad olika spännande startups och scaleups. Du kommer även få möjlighet att stötta barn och unga via Makerzone. En innovationsverkstad dit Sollentunas elever kan komma för att utforska nya områden och utmana sig själva inom digitalt skapande, hållbarhet, entreprenörskap och problemlösning. Läs mer om The Factory här.

Joina teamet!

Är du en utvecklare som har ditt fokus i app- och mobilvärlden och vill fortsätta så? Bor du i norrort eller närliggande och trivs i en snabbföränderlig startup miljö? Tycker du att det låter spännande att få vara en del i att bygga upp Nordens största tech- och innovationshub? Vill du jobba i en konsultroll utan att tumma på saker som trygghet och balans? Ställer du helhjärtat upp på våra värderord; Care, Share, Learn, Grow & Laugh?


Om du har svarat ja på dessa hälsar vi dig välkommen hem.

Kontakta oss: